Акција "Сат за нашу планету 2015"

24/03/2016

Град Нови Сад се, као и претходних година придружио светској акцији "Сат за нашу планету" коју је организовао Светски фонд за природу (World Wide Fund for Nature - WWF), и заједно са многим градовима широм света организовао симболично гашење расвете на репр

Сaт зa нaшу плaнeту je ове године постигао свој планетарни рекорд: акција је обележена у 172 земље. 
У Србиjи je aкциja oргaнизoвaнa седми пут  и у њoj je учeствoвao рeкoрдaн брoj учeсникa сa укупнo 91 градом и општином. Учествовале су и 172 школе, бројне компаније, медији, организације цивилног друштва и појединци.

Током акције „Сат за нашу планету“ у Новом Саду је било угашено декоративно осветљење на Градској кући и зградама на Тргу слободе (Аполо центар, Војвођанска банка), римокатоличкој цркви „Имена Маријина“ и на Српском Народном Позоришту. Петроварадинска тврђава је такође била у мраку током ових 60 минута.
Удружење грађана „Refugijum“ је на Тргу слободе организовало паљење свећа у облику лого-а кампање „60+“  и у облику бицикла. Окупљенима су подељене мале картонске сијалице на којима су се исписивале еколошке одлуке, односно еколошке навике које ће се спроводити и убудуће. Чланови плесне групе „Хаос аниматори“ и трупе „Flow“  извели су ватрени акробатски перформанс. Чланови удружења „Новосадска бициклистичка иницијатива“ возили су еко руту „Сат за нашу планету 2015-бајсом“ од Лиманског парка, преко кеја до Трга Слободе.

Фотографије са оводишње акције можете погледати овде